Att välja den bästa anpassningsbara elektriska arbetsbänken 16.10.2024 |

Att välja rätt arbetsbänk för din industriella arbetsplats är ett avgörande beslut som påverkar både ergonomi och produktivitet. Med ett brett utbud av arbetsbänkar tillgängliga, från lätta till tunga modeller, är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som lastkapacitet, tillbehörsalternativ och övergripande flexibilitet.

Treston erbjuder en mängd olika anpassningsbara, ESD-säkra och hållbara arbetsbänkar som är utformade för att möta kraven från olika branscher, från elektronikmontering till tung tillverkning.

I det här inlägget jämför vi våra fyra elektriskt höj- och sänkbara toppmodeller – TED, WB, QuatreX och Concept – så att du kan hitta den perfekta lösningen för dina specifika industriella behov. Vår jämförelse fokuserar på två nyckelelement: lastkapacitet och utbudet av tillgängliga tillbehör.

Varför lastkapaciteten är viktigt i anpassningsbara elektriska arbetsbänkar

När du väljer en arbetsbänk är det viktigt att förstå lastkapaciteten för att säkerställa att bänken kan hantera vikten av utrustningen, verktygen eller materialen du använder dagligen. En arbetsbänk med otillräcklig kapacitet kan leda till strukturella skador eller olyckor på arbetsplatsen. Alla Trestons arbetsbänkar är noggrant testade för hållbarhet och kan hantera en mängd olika industriella uppgifter, från lätt montering till tung produktion.

Jämförelsediagram över Trestons elektriskt justerbara, anpassningsbara arbetsbänkar. Visste du att alla Trestons arbetsbänkar finns i ESD-versioner?

TED motordrivet arbetsbord  – den kompakta, anpassningsbara arbetsbänken

Med en lastkapacitet på upp till 200 kg är TED-arbetsbänk ett utmärkt alternativ för arbetsmiljöer där det är ont om plats. Trots sin kompakta design är TED mycket anpassningsbar tack vare sitt breda urval av tillbehör, inklusive hyllor, belysning och verktygspaneler. Oavsett om du utrustar ett laboratorium eller en liten monteringsstation, ger TED flexibiliteten att optimera ditt arbetsflöde utan att offra hållbarheten. TED har också snabb och tyst höjdjustering vilket gör den idealisk för lätt monteringsarbete, packningsapplikationer, FoU och industrikontor.

Designa nu

WB arbetsbord – för mångsida uppgifter

För dem som behöver en balans mellan lastkapacitet och flexibilitet erbjuder WB arbetsbord en robust lösning. Med en kapacitet på upp till 300 kg är den idealisk för uppgifter som monteringsarbete, testning och kvalitetskontroll. Dess breda utbud av tillbehör – från takbelysning till anpassade hyllor och lådenheter – gör WB till en av de mest mångsidiga bänkarna på marknaden. En av de bästa egenskaperna hos WB arbetsbänk är att den kan placeras sömlöst sida vid sida, rygg mot rygg eller mot en vägg i olika layouter.

Designa nu

Treston TED motordrivet arbetsbord och Treston WB arbetsbänk.

QuatreX elektrisk arbetsbänk – skräddarsydd för precision och mångsidighet

QuatreX arbetsbänk sticker ut med sin kombination av en lastkapacitet på 300 kg och ett av de bredaste tillbehören som finns. QuatreX är utformat för specialiserade branscher som elektronik och tillverkning av lyxvaror och låter dig konfigurera din arbetsstation för att uppfylla de mest specifika kraven. 

En av de viktigaste egenskaperna hos QuatreX är dess exceptionella stabilitet. Tack vare sin design med fyra ben förblir QuatreX otroligt stabil, även när tunga laster placeras på bordsskivans framkant, vilket gör den idealisk för precisionsarbete. 

Treston QuatreX uppfyller behoven inom olika branscher, inklusive tillverkning av lyxvaror, elektroniktillverkning, finmekanik, logistik, lätt montering, underhåll och FoU-laboratorier.

Designa nu

Concept ergonomisk arbetsbänk – kraftigt, fullt anpassningsbart

När du behöver en arbetsbänk som kan hantera de tuffaste industriella miljöerna, behöver du inte leta längre än till Concept. Med en lastkapacitet på upp till 400 kg är Concept designad för tunga applikationer, såsom storskalig montering och tillverkning. Det är också den mest anpassningsbara arbetsbänken på marknaden, med ett stort urval av tillbehör som är skräddarsydda för tung industriell användning. Oavsett om du behöver en stadig yta för stora komponenter eller specialiserade förvaringsalternativ för tunga verktyg kan Concept anpassas för att passa dina behov.

Designa nu

Treston QuatreX Workbench and Concept Workbench.
Treston QuatreX arbetbänk och Concept arbetsbänk.

Anpassningsbara tillbehör: maximera din produktivitet

Det som skiljer Trestons arbetsbänkar åt är deras otroliga mångsidighet. Från ESD-skydd för känsligt elektronikarbete till modulära lagringslösningar – vårt tillbehörssortiment säkerställer att varje arbetsbänk kan skräddarsys för dina specifika uppgifter. Som tillbehör finns belysningssystem, olika hyllalternativ, förvaringslådor, monitorarmar och verktygshållare – allt utformat för att förbättra ergonomin, användbarheten, produktiviteten och skapa en effektivare arbetsplats.